PvdA: opnieuw discussie over betaalbaar wonen in villawijk

Geschreven door Redactie

De PvdA in Almere wil opnieuw discussiëren over betaalbare huizen in Overgooi. De politieke partij vraagt het college van burgemeester en wethouders om een serieuze toekomstvisie voor de villawijk.

De PvdA waarschuwt voor gevolgen van het project BOSS van projectontwikkelaar B.V. Timpaan Proportie. Die verkoopt forse kavels bij het Cirkelbos aan het Gooimeer. Het moet een bos worden waar mensen kunnen wonen in een villa die op een kavel van minimaal 1.500 m2 staat. De PvdA is bang dat dit project toekomstige plannen voor Overgooi in de weg kan zitten en daardoor handenvol geld gaat kosten.

De PvdA diende samen met SP, Partij voor de Dieren en AP/OPA eerder dit jaar een plan in voor betaalbaar wonen in Overgooi. Dat voorstel werd weggestemd door een meerderheid van de gemeenteraad. Een vergelijkbaar plan van Leefbaar Almere uit 2014 kwam er ook niet door. Toch ziet gemeenteraadslid Erik Theunissen van de PvdA nog steeds heil in goedkopere woningen in de villawijk. Het oorspronkelijke plan loopt volgens hem ruim twintig jaar achter op de planning. "Als het in dit tempo doorgaat, is die wijk over honderd jaar pas vol", zegt hij. "Terwijl de grond is gekocht en bouwrijp is gemaakt met geleend geld en er honderdduizenden euro's rente over betaald wordt."

Onze Ambassadeurs