Wie in het schuitje zit moet meevaren

Geschreven door Redactie

Almere heeft er weer een nieuwe, professionele club bij. De Almere Sailors kregen op 24 september hun licentie van Dutch Basketball League, waardoor ze dit seizoen op het hoogste niveau mogen uitkomen.

In dit interview spraken we met Rinus Balvert (voorzitter) en Mark Jonker (Hoofd Commercie).


“We waren ontzettend blij, toen we te horen kregen dat we de licentie binnen hadden. Heel veel tijd om daarbij stil te staan hadden we echter niet. Het echte werk ging nu pas beginnen eigenlijk. We kennen elkaar van Almere Pioneers. Hier ben ik ook voorzitter en Mark is hier speler. Vanuit DBL kregen we het verzoek of we ons best wilde doen om een team op te richten. Mark en ik deelde daarin dezelfde ambitie en zijn het avontuur aangegaan”, vertelt Balvert.  


De licentie is onder andere uitgegeven aan Almere Sailors, omdat ze op korte termijn al grote en mooie namen aan de club wisten te binden. Waar volgens Jonker nog veel meer potentie in zit: “In verband met corona waren er nog veel bedrijven die liever wilde wachten met het sponsoren van de basketbalclub. Aan het eind van deze zware periode voor iedereen zijn er daarin veel meer mogelijkheden. Ook hebben we ervoor gekozen om niet afhankelijk te zijn van één grote sponsor, maar dit te verdelen over meerdere zakenpartners. Dit zijn mensen die niet alleen deze club graag zien groeien, maar ook de stad.”  


Dit is niet de eerste keer dat Almere een professioneel basketbal team heeft. Ongeveer elf jaar geleden kwam BC Omniworld nog uit voor de stad. Helaas liep dit niet uit tot een groot succes en veranderde ze hun naam naar Almere Pioneers. Die nu nog steeds op het hoogste niveau acteren in de amateurtak van de sport.  


“Voor het aankomende seizoen hebben we een heel reëel beeld voor ons. We zullen teams tegenover ons krijgen die een betere voorbereiding hebben gehad en al veel meer ervaring hebben op dit niveau. Thuis moeten we tegen de instromers punten gaan pakken. We starten ook meteen tegen Donar, wat een ontzettend lastige pot wordt. We hebben een vijf jarenplan waar we ons aan willen houden en de aankomende seizoenen zullen onze doelstellingen aangescherpt worden. De gemeente steunt ons ook in het bouwen van deze vereniging, met namen in het gebruik van deze prachtige topsporthal”, zegt Balvert met een glimlach.  


Almere Sailors is in tweeënhalve maand bewerkstelligt, hierdoor moesten ze ook snel een spelersgroep met staf selecteren. “De staf wisten we snel bij elkaar te halen. We hebben de nieuwe hoofdcoach van Almere Pioneers, Eric Kropf, die actief was in de promotie divisie aangesteld. De staf heeft toen snel moeten zoeken naar speler. Zeventien augustus hebben we een try-out gehouden, waar ongeveer 24 spelers op af kwamen. We hebben ook een aantal aanmeldingen gekregen vanuit Europa, maar ook Amerika. Hieruit moesten ze een goede basis vormen. De Pioneers gaat ook een rol spelen in de doorstroom van talenten richting de Almere Sailors. We willen binding met de stad, dus met zoveel mogelijk jongens uit de regio”, legt Jonkers uit.  


Zodra supporters weer toegelaten worden, is het echt een dagje uit. Wedstrijden worden een happening, een beetje vanuit Amerika afgekeken. Nog steeds kun je Almere Sailors steunen door seizoenkaarthouder te worden. Voor meer informatie kijk op de website: https://almeresailors.nl   


Onze Ambassadeurs