PvdA Almere wil gratis mondkapjes voor arme gezinnen

Geschreven door Redactie

Arme gezinnen moeten gratis mondkapjes krijgen. Dat wil de PvdA in Almere. Volgens raadslid Aya Selman zijn mondkapjes moeilijk te betalen voor sommige Almeerse gezinnen en moet de gemeente daar op inspelen.

Het raadslid wil de mondkapjes declareren bij het Rijk. 


Almere kent veel minima-gezinnen, staat in de motie die de PvdA indient. Volgens Selman hebben sommige gezinnen maar twintig euro in de week voor boodschappen, vanwege schuldhulpverlening bijvoorbeeld. Voor wie daarvan moet rond komen, is zes euro voor een setje mondkapjes erg veel. 


De motie benadrukt dat het kabinet heeft aangegeven dat de uitwerking om minima tegemoet te komen bij de gemeente ligt. De kosten voor de mondkapjes kunnen volgens de partij worden gedeclareerd bij het Rijk door ze te beschouwen als extra kosten vanwege coronamaatregelen. 


De motie wordt over twee weken besproken in de raad.