Gemeente houdt enquête over verkeersdrempels in Haven

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere vraagt bewoners van de Havenkom via een enquête of de verkeersdrempels op de Sluiskade weg moeten of niet. De verkeersdrempels liggen er sinds deze zomer, maar blijken gevaarlijk voor fietsers. Tientallen wielrenners kwamen ten val en liepen ernstige verwondingen op.


Er staan verschillende waarschuwingsborden om fietsers te attenderen op de witgeschilderde drempels. Toch gaat het vooral vaak mis bij groepen wielrenners. Als de eerste uit zo'n groep met hoge snelheid valt, dan gaat het geregeld ook verkeerd bij de volgende wielrenners. Niet-wielrenners gaan voorzichtiger over de drempel of fietsen er omheen. 


De drempels werden juist aangelegd omdat er te hard wordt gereden. De weg loopt langs terrassen van verschillende horecaondernemingen. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties voor bedienend personeel.

Onze Ambassadeurs