City-aanvoerder Koolwijk mag voor Suriname uitkomen

Geschreven door Redactie

Almere City FC-aanvoerder Ryan Koolwijk heeft sinds deze week toestemming om voor het nationale team van Suriname uit te komen. Suriname mag van de wereldvoetbalbond FIFA acht nieuwe spelers toevoegen aan de selectie van het nationale elftal.

Voor de 35-jarige Koolwijk gaat een droom in vervulling: "Ik hoop dat ik zo snel mogelijk mijn eerste cap op mijn naam kan schrijven. Ik ben heel trots en voel mij vereerd dat ik nu voor Suriname mag uitkomen. Het speelt al heel lang. Ik had het eigenlijk niet meer verwacht, maar ben super blij dat het gelukt is."

Koolwijk hoopt in november zijn debuut te maken tijdens een oefeninterland. Komende zomer staat de CONCACAF Gold Cup op het programma voor Suriname. Daarna is het grote doel van het land om zich te kwalificeren voor het WK voetbal in Qatar van 2022.

Naast Koolwijk mag sinds deze week ook doelman Ishan Kort van het beloftenelftal van Almere City uitkomen voor Suriname. Tevens mogen de Almeerse profvoetballers Dion Malone (NAC) en Damil Dankerlui (FC Groningen) vanaf heden opgeroepen worden door bondscoach Dean Gorré. Bovendien is de keeperstrainer van Almere City FC O21 jaar Jack Mangalie, ook de keeperstrainer bij de nationale ploeg van Suriname.

De Surinaamse voetbalbond droomt van een toekomstige deelname aan een WK en is al een tijdje bezig met het versterken van de selectie door het aantrekken van Nederlandse spelers met een Surinaamse achtergrond. Sinds vorig jaar kunnen die voetballers door een zogeheten sportpaspoort ook voor Suriname uitkomen.

Onze krant nog niet ontvangen?