Gewonden explosie in Haven verdacht van brandstichting

Geschreven door Redactie

Twee mannen die vorige week woensdag gewond raakten bij een explosie in een bovenwoning in Almere Haven worden door de politie verdacht van brandstichting.

Het gaat om een 49-jarige en een 37-jarige man uit Almere. Ze liggen allebei nog in het ziekenhuis. Bij de explosie aan de Langshof raakte ook nog een derde man gewond. Hij is volgens de politie geen verdachte in de zaak.

De politie kan nog niet zeggen wat er woensdag 21 oktober precies in de woning is ontploft. Volgens een woordvoerder loopt het onderzoek naar het incident nog steeds. Netbeheerder Liander liet vorige week weten dat er geen sprake is geweest van een gasexplosie.

Door de explosie raakte de bovenwoning zwaar beschadigd. Bewoners van twaalf omliggende panden moesten na de explosie enkele uren hun huis verlaten. Zij mochten later in de avond wel terug naar hun woning.

Onze krant nog niet ontvangen?