Nieuw: coaching voor zwangeren met een trauma

Geschreven door Redactie

Het krijgen van een kind wordt vaak beschreven als het mooiste dat een vrouw kan overkomen. Toch roept bij een deel van de vrouwen de bevalling negatieve gevoelens op.

Zij ervaren bijvoorbeeld angst voor de pijn die mogelijk gaat komen, voelen zich neerslachtig, onzeker of hebben een traumatiserende ervaring opgedaan bij een eerdere bevalling.Nieuw in Almere is dat twee verloskundigen zich nu geschoold hebben in coaching voor (getraumatiseerde) zwangeren.  


Jacqueline Smit en Nienke Stam, beiden verloskundigen bij Zorggroep Almere, hebben verschillende trainingen en cursussen coaching gevolgd. Deze trainingen zijn gericht op het coachen van zwangeren en pas bevallen vrouwen. Of er nu op wordt gezien tegen bloedprikken, de zwangerschap zelf, de bevalling of juist de periode na de zwangerschap, coaching van deze extra geschoolde verloskundigen kan helpen. De coaches hebben ook een training resetmethoden na traumatische baring gevolgd. Hiermee kunnen zij echte trauma’s bij verder psychisch gezonde vrouwen zelfstandig resetten door middel van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) of de EVA (emotionele visualisatie affirmatie) methode.  


Alle zwangeren uit Almere kunnen zich aanmelden voor deze coaching. Deze coaching bestaat uit één tot vijf gesprekken, afhankelijk van de gewenste hulp, en staat los van de zwangerschapsbegeleiding. Het maakt dus niet uit bij welke verloskundige praktijk de zwangere ingeschreven staat. Sommige verzekeraars vergoeden de coaching vanuit de aanvullende verzekering. Meer informatie over deze coaching voor zwangeren is te vinden op www.verloskundealmere.nl. Ook kun je via deze site vragen stellen en contact leggen met de coaches.  



Onze Ambassadeurs