Kist met babyspullen in Filmwijk

Geschreven door Redactie

In de Filmwijk in Almere staat sinds begin november een kist met babyspullen, zoals kinderkleding, voor gezinnen die het financieel zwaar hebben. De kist staat in de voortuin van Monique van Vlimmeren aan de Fenandelstraat 9.

Van Vlimmeren kwam op het idee toen ze op verschillende plekken mini-bibliotheekjes tegenkwam. Dat zijn kleine kastjes waaruit mensen gratis een boek kunnen pakken. In de Filmwijk staat ook een kastje met plantenstekjes.


Ze maakte zelf al babyhesjes, maar had daarvan stof over en begon slabbetjes te maken. Die stopte ze als eerste in de kist. Daarna kreeg ze snel spullen van anderen aangeboden om weg te geven. De spullen zijn bedoeld voor gezinnen met kleine kinderen, die het niet breed hebben. "Ik kwam er achter dat het voor sommigen lastig is om zelf naar de kist te komen om spullen op te halen, omdat een buskaartje voor hen te duur is. Nu breng ik dus ook spullen weg, in Almere, Lelystad en Naarden," legt Van Vlimmeren uit. "Daar heb ik gelukkig hulp bij."

"Het is een beetje uit de hand gelopen," zegt Van Vlimmeren grinnikend. "Ik heb nu zoveel spullen dat mijn huis er vol mee komt te staan en dat wil ik niet. Ik zou erg geholpen zijn als iemand een opslag voor me heeft." Ook kan ze wel hulp gebruiken om de boel te structureren. "Ik ben administratief niet zo georganiseerd", weet Van Vlimmeren. Als je opslagruimte ter beschikking hebt, liefst in de Filmwijk, of haar administratief kan bijstaan, dan kun je Van Vlimmeren bereiken via haar Facebook-pagina.

Onze krant nog niet ontvangen?