‘The Queen’s Gambit’ op Netflix

Geschreven door Redactie

The Queen's Gambit was een van de geweldige Netflix Originals van 2020 en in navolging van de trend van andere grote Netflix Originals, heeft Netflix een making-of-documentaire geüpload naar de dienst getiteld 'Creating The Queen's Gambit'.

De serie, die op 23 oktober 2020 wereldwijd op Netflix werd uitgebracht, is uitgegroeid tot de grootste gelimiteerde serie ooit van Netflix en wordt aangehaald in een algemene stijging van de belangstelling voor schaken in de afgelopen maanden.


Hoewel een tweede seizoen hoogst onwaarschijnlijk is heeft Netflix nu een bonustraktatie gegeven in de vorm van een making-of-documentaire van 15 minuten. Ondanks de teleurstellende lage looptijd, heeft de documentaire veel punch en behandelt hij de serieontwikkeling met interviews met Scott Frank en Allan Scott (die allebei als showrunners dienden) en Anya Taylor-Joy die de rol van Beth Harmon speelde. 

Naast die interviews geven veel andere productiemedewerkers hun mening over de serie, waaronder Sabine Schaaf die als decorateur diende, Uli Hanisch als productie-ontwerper en Alex Lambriev als propmaster. Het bevat ook getuigenissen van schaakexperts zoals Bruce Pandolfini. Het creëren van The Queen's Gambit is wereldwijd te vinden op Netflix door te zoeken of deze directe link te gebruiken.