Gezonde brownies met maar 2 ingrediënten!

Geschreven door Redactie

Deze brownies zijn super fudgy en chocoladeachtig! Ze bevatten geen bloem, boter, eieren of suiker.

Ze zijn gemakkelijk te maken en zijn een geweldig tussendoortje of dessert om je chocolade- en zoete trek in te stillen.

Wat heb je nodig voor het beslag? 4 grote overrijpe bananen en 6 eetlepels ongezoet cacaopoeder

Wat heb je nodig voor de chocolade frosting? 2 eetlepels gesmolten kokosolie, 1/4 kopje ongezoet cacaopoeder en 2 eetepels ahornsiroop.

Verwarm de oven voor op 350 ° F. Bekleed een broodvorm van 20 x 10 cm met bakpapier.
Pureer bananen tot ze een puree-consistentie worden en er geen stukjes banaan overblijven. Klop het cacaopoeder erdoor tot een glad beslag ontstaat. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm. Gebruik een spatel om het beslag gelijkmatig over de pan te verdelen. Tik een paar keer met de bodem van de pan tegen je aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Bak ongeveer 20-25 minuten. Als de brownies gaar zijn, moet het oppervlak er droog en donker van kleur uitzien en mag het midden niet wankel zijn. Laat brownies in de pan afkoelen. Zet ze vervolgens 1-2 uur in de koelkast of tot de brownies stevig genoeg zijn om te snijden.

Voeg voor het glazuur olie en cacaopoeder toe in een middelgrote kom. Klop tot een gladde massa en volledig gecombineerd. Je mengsel moet eruitzien als gesmolten chocolade. Voeg ahornsiroop toe. (Voeg pas ahornsiroop toe tot het einde. De ahornsiroop zal het mengsel dikker maken. Als je het samen met de andere ingrediënten toevoegt, wordt het erg moeilijk om te mengen.) Klop tot een gladde glazuur ontstaat. Verspreid glazuur over het oppervlak van brownies nadat ze zijn uitgehard.