Man naar Raad van State om inschrijving op adres Leger des Heils

Geschreven door Redactie

Een man die een zwervend bestaat leidt, is naar de Raad van State gestapt om een postadres bij het Leger des Heils in Almere te krijgen. De gemeente weigert de man een postadres te geven, omdat zijn situatie niet ernstig genoeg zou zijn.

De man zegt dat hij schulden heeft, maar de gemeente vindt dat hij dat dan wel moet aantonen.

Een postadres is in Nederland nodig onder meer voor het afsluiten van een zorgverzekering. "Bij het Leger des Heils staan mensen ingeschreven met erkende verslavingsproblematiek of schulden", zei een woordvoerder van de gemeente Almere.

"Almere schrijft honderden mensen in op het adres van het Leger des Heils maar waarom mij niet", vroeg de man zich af. Hij woont nu wisselend in zijn camper en in verschillende huisjes op een vakantiepark in Zeewolde. De gemeente Zeewolde dreigt met dwangsommen dus daar moet hij weg.

De man heeft nu een postadres bij zijn ex in Castricum, maar daar gaat een einde aan komen. Dit is een tweede argument van Almere om hem een postadres te weigeren. "Hij heeft er al een", zegt de gemeente. Volgens de wet kan iemand alleen een postadres krijgen als hij of zij er nog geen heeft.

"We draaien in een cirkeltje", stelde de man vast. Hij hoopt dat de Raad van State voor een doorbraak zorgt. De uitspraak volgt binnenkort.



Onze Ambassadeurs