Industrie en zakelijke dienstverlening weinig last van coronacrisis

Geschreven door Redactie

De toeristische, horeca,- en retailsector in Flevoland hebben het in coronatijden moeilijk, maar voor de industrie en zakelijke dienstverlening in de provincie zijn de gevolgen tot nog toe meegevallen. Dat zegt ontwikkelingsmaatschappij Horizon, na onderzoek onder Flevolandse ondernemers.

Een kwart van de bedrijven in de industrie en zakelijke dienstverlening niet geraakt door de coronacrisis. Drie op de tien zijn een beetje geraakt, maar evenveel bedrijven hebben het afgelopen jaar zelfs meer omzet gemaakt. Het gaat dan vooral om veel logistieke- en de ICT-bedrijven.

Volgens Horizon hebben drie op de tien Flevolandse bedrijven in de industrie en zakelijke dienstverlening gebruik gemaakt van een van de overheidsregelingen van het Rijk of de provincie. Het grootste deel van de ondernemers geeft aan dat ze geen aanvraag hebben gedaan, omdat er geen aanleiding voor was, of dat ze de aangevraagde steun snel weer hebben teruggestort. Zeven op de tien bedrijven geven aan dat hiermee hun problemen opgelost waren. Dankzij de steun van de overheid hebben bedrijven hun personeel aan boord kunnen houden en zijn ze blijven investeren. Volgens Horizon is daarmee ook het vertrouwen in de economie op peil gebleven.

De stemming onder ondernemers is er ondanks alles toch weer een van "vooruit kijken".







Onze Ambassadeurs