Sanquin en Ahmadiyya Moslims slaan handen ineen

Geschreven door Redactie

Vanaf 14 augustus gaan de jongeren van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap intensief samenwerken met Sanquin, met als doel om zoveel mogelijk mensenlevens te redden.

Urgent en levensreddend

Sanquin, als verantwoordelijke van de bloedvoorziening, zoekt nieuwe plasmadonors om meer levens te kunnen redden. Dat is nodig want plasma is een onderdeel van bloed en is een ontzettend krachtige stof, boordevol afweerstoffen en andere eiwitten die een belangrijke rol spelen bij de behandeling tegen meer dan 100 verschillende ziekten. Ziekenhuizen en artsen schrijven steeds vaker plasma (geneesmiddelen) voor. Dankzij plasmadonaties worden jaarlijks tienduizenden levens gered.

Samenwerking met Ahmadiyya moslims

Sanquin komt op 14 augustus met een Bloedbank-bus naar de Baitul Afiyat Moskee om bloedafnames te nemen van de deelnemers. Na twee weken krijgen de donoren te horen of ze zijn goedgekeurd, om daarna elke twee maanden, in groepen, op verschillende afnamelocaties in Nederland bloedplasma te geven. Het is voor het eerst dat Sanquin in groepsverband donaties ontvangt.

Deelname is ook mogelijk voor anderen door zich te laten registreren via een special link; die te verkrijgen is via: almeremoskee@islamnu.nl