Wat kun je doen met oude kranten van Ons Almere?

Geschreven door Redactie

Wel pas na het uitlezen natuurlijk!

Leuke tips om thuis mee aan de slag te gaan! Haal je creatieve doos maar weer uit de kast, want in deze tijden van corona kun je maar beter lekker aan de slag gaan.

Cadeautjes inpakken

Ga voor een verrassende twist! Met oude kranten kun je ontzettend creatief jouw cadeautjes inpakken. Maak van oude kranten bijvoorbeeld een leuk cadeauzakje of pak het cadeau kunstig in met een leuk touwtje of lintje eromheen en diverse versieringen.

Ramen lappen met oude kranten

Tip uit de oude doos! Met oude kranten en wat water en azijn kan je snel en met minimale moeite de ramen schoonpoetsen zonder vervelende strepen en pluisjes achter te laten. De krantenpagina’s reinigen de ramen effectief en laten geen inkt achter.

Maak enveloppen

Gemakkelijk en snel! Je kunt heel eenvoudig zelf een envelop vouwen, bijvoorbeeld van krantenpapier, en deze gebruiken om post te verzenden.

Zaadpotjes vouwen

Als je een moestuinder bent dan weet je dan sommige plantjes het gewoon het beste doen als ze eerst binnen kunnen ontkiemen. Voor dit ontkiemen heb je natuurlijk wel bakjes nodig en deze kun je heel eenvoudig en goedkoop maken van oude kranten.

Papier maché maken

Met oude kranten kun je op creatief gebied alle kanten op, maar het meest bekende knutselproject met oude kranten in zonder twijfel papier-maché. Door de krantensnippers en -repen in een mix van water en lijm te dopen kun je hier de leukste knutselwerkjes mee maken. Op internet vind je volop recepten en handleidingen voor het maken van papier-maché!

Dus, niet zomaar weggooien hoor!