Bevolkingsgroei trekt weer aan

Geschreven door Redactie

In het eerste halfjaar van 2021 is de bevolking van Nederland met 31,7 duizend inwoners gegroeid.

In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 18,2 duizend. In vergelijking met een jaar eerder werden afgelopen half jaar meet kinderen geboren en minder mensen emigreerden naar het buitenland. Er kwamen bijna 29,4 duizend inwoners bij door buitenlandse migratie en bijna 2,4 duizend door natuurlijke aanwas (geboorte min sterfte). Dit blijkt uit onderzoek van het CBS. De groei is te vergelijken met die in de eerste helft van 2018 maar is lager dan in 2019.

Meer kinderen geboren

Er werden 86,2 duizend kinderen geboren in de eerste helft van 2021. Dat zijn er 4,5 duizend meer dan vorig jaar. In februari, maart en april werden er relatief veel kinderen geboren. De stijging compenseert deels de nog altijd hoge sterfte. In het eerste half jaar van dit jaar zijn er 83,8 duizend mensen overleden. 2,4 Duizend minder dan vorig jaar maar 6,6 duizend meer dan in 2019.

Meer immigranten van buiten de EU

Bijna 92,8 duizend immigranten schreven zich het eerste half jaar van 2021 in bij een Nederlandse gemeente. Dat zijn er 2,1 duizend meer dan in 2020 maar 20,7 duizend meer dan in 2019. Er zijn meer immigranten met een achtergrond van buiten de EU. De immigratie van mensen met een EU-migratieachtergrond bleef vrijwel gelijk.


Onze Ambassadeurs