Kralen maken van de Ons Almere krant?

Geschreven door Redactie

Zo maak je de kralen van papier/papiermaché

Benodigdheden:

• Repen krantenpapier van 1 cm breed

• Behanglijm

• Tandenstokers

• Water

• Verf

• Lak

• Grote mengkom

Hoe maak je de kralen?

1. Doe de behanglijm in de kom en meng deze met water. Neem een reep van de krant en doop die in de behanglijm. Zorg ervoor dat de reep niet te droog en niet te nat is. Je kunt het beste de reep tussen twee vingers doorhalen om zo de overtollige lijm te verwijderen. Neem één van de tandenstokers en draai de krantenreep er omheen. Iedere keer een laagje. Ieder laagje maakt je kraal dikker en ga net zo lang door tot je kraal de juiste grootte heeft. Je kan de kralen zo glad mogelijk maken, maar een ruige kraal kan ook heel mooi zijn.

2. Laat je kralen nu goed drogen.

3. Als de kralen goed droog zijn kan je de kralen beschilderen met mooie speciale kleuren acrylverf.

4. Laat de kralen weer goed drogen.

5. Nu de tandenstoker voorzichtig draaiend los maken.


Onze Ambassadeurs