Chris Soebroto en Emily-Lara Kabos zijn Klimaatburgemeesters van Almere

Geschreven door Redactie

Chris Soebroto (74) en Emily-Lara Kabos (34) mogen zich de eerste Klimaatburgemeesters van gemeente Almere noemen.

Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol spelen voor hun medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Chris Soebroto en Emily-Lara Kabos de inwoners van Almere inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor deze benoeming ontvingen Chris en Emily-Lara een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kunnen ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeesters zijn geworden van gemeente Almere.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw, waaronder Chris en Emily-Lara uit gemeente Almere. Met deze eervolle benoeming hopen zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Chris en Emily-Lara zijn veel met het klimaat bezig en hopen met hun duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie.

Chris Soebroto, Klimaatschimmel.nl: "Klimaatverandering is een existentiële crisis. Daarom eet ik geen vlees meer, rijd ik elektrisch, wek ik m'n eigen stroom op, isoleerde ik m'n huis en roep ik het van de daken. Maar dan wel met een beetje humor, want anders luistert niemand."

Emily-Lara Kabos, videokunstenaar: “Met mijn film ‘Lichtgedicht, gefilmd op een windmolen van 77 meter hoog in Flevoland met mooie zonsondergang, wil ik mensen op een mooie manier meer verbinding geven met de wereld en de natuur. Het is een ode aan de natuur en het landschap van Flevoland. Als je verbinding voelt met de natuur, dan zorg je ook goed voor haar.”

Onze Ambassadeurs