Cultuursector weer grotendeels open met coronatoegangsbewijs

Geschreven door Redactie

Vrijwel de gehele cultuursector kan vanaf 25 september weer volledig open, zonder 1,5 meter afstand en met gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Alleen voor evenementen die binnen georganiseerd worden en waarbij men niet zit, is een maximum van 75% van de totale bezoekerscapaciteit bepaald. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig bij bezoek aan museum of bij kunst- en cultuurbeoefening. 

Musea

Voor doorstroomlocaties zoals musea, bibliotheken en monumenten geldt er geen maximum bezoekersaantal meer. Er is ook geen coronatoegangsbewijs nodig om toegang te krijgen tot deze locaties. Op dit moment maken deze locaties ook geen gebruik van het coronatoegangsbewijs.


Theaters en bioscopen

Locaties die optredens of voorstellingen verzorgen waarbij men zit, mogen 100% van hun capaciteit gebruiken. Ze moeten daarbij wel gebruik maken van het coronatoegangsbewijs wanneer men binnenkomt. Artiesten kunnen weer voor volle zalen gaan spelen.


Evenementen en poppodia

Alle evenementen en festivals die buiten plaatsvinden kunnen 100% van hun capaciteit gaan gebruiken. Hierbij moeten ze gebruik maken van het coronatoegangsbewijs. Ook voor de poppodia is er meer mogelijk, met een coronatoegangsbewijs kunnen zij 75% van de totale capaciteit gaan gebruiken. Wanneer zij geplaceerde evenementen hebben mag dit zelfs 100% van de totale capaciteit zijn.