Dag van de geboorte Nederland

Geschreven door Redactie

Er worden per dag ongeveer 460 kinderen geboren in Nederland.

Namens het Fonds Gezond Geboren worden kersverse ouders in diverse ziekenhuizen en via verloskundige gefeliciteerd op de Dag van de Geboorte. Dit gebeurt sinds 2015. Er worden gemiddeld per dag ongeveer 460 kinderen geboren in Nederland. Er overlijden per dag 3 baby’s voor, tijdens of kort na de geboorte door groeivertraging, vroeggeboorte, afwijking of te laag geboortegewicht. In Nederland is vroeggeboorte de grootste oorzaak van babysterfte.

Fonds Gezond Geboren organiseert op de Dag van de Geboorte verschillende activiteiten om het doel van deze dag te tonen. Het doel om zoveel mogelijk baby’s gezond op de wereld te laten komen. Ze willen dit doel bereiken door wetenschappelijk onderzoek te doen op het gebied van preventie en behandeling van vroeggeboorte. Maar voor niks gaat de zon op, dus daar is geld voor nodig. Fonds Gezond Geboren zoekt met de campagne Strong Babies nieuwe donateurs en Sponsoren. Ga voor meer informatie of donaties naar de website: www.strongbabies.nl.


Onze Ambassadeurs