Maak je eigen Halloween Cookies voor tijdens Halloween

Geschreven door Redactie

Oktober is de maand van Halloween, en daar horen natuurlijk lekkernij en bij. Als je van bakken houdt, is dit het moment om de perfecte traktatie te maken. Namelijk echte Halloween koekjes! Dit is een super simpel, maar vooral lekker en leuk recept voor het maken van koekjes. Natuurlijk ook leuk om samen met de kinderen te doen.

Wat heb je nodig?

  • 1 ei; 
  • 150 gram boter;
  • 100 gram witte basterdsuiker;
  • 200 gram bloem. 

En om er echte Halloween Cookies van te maken heb je 1 zakje wit glazuur en kleurstof nodig. Bereiding: Maak van de ingrediënten een deeg voor de koekjes. Gewoon alles bij elkaar gooien en kneden maar! Rol het deeg uit tot het 3 tot 4 millimeter dik is, hier haal je de koekjes uit. Gebruik één of meerdere steekvormpjes die je leuk vindt en steek de koekjes uit het deeg. Bak de koekjes in het midden van een voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 15 tot 20 minuten, elektrische oven: 160 graden, heteluchtoven 140 graden. Met de kleurstof kan je het witte glazuur een andere kleur geven. Als je geen kant-en-klaar glazuur hebt, kun je die ook zelf maken met poedersuiker en water, zorg wel dat het glazuur dik genoeg is zo dat het niet gaat druipen. Is het glazuur de kleur die jij leuk vindt? Of misschien gebruik je wel meerdere kleuren, dan kan je nu aan de slag met het ver- sieren van de koekjes. Alles gelukt? Smakelijk!