Floriade plant dit najaar een diversiteit aan bloembollen

Geschreven door Redactie

Het najaar is aangebroken: hét moment om bloembollen te planten, ook bij Floriade. In de afgelopen twee jaar zijn er al duizenden bomen, planten en heesters aangeplant op het 60 hectare grote Floriade-terrein.

Van begin oktober tot eind dit jaar wordt dat aangevuld met bloembollen. Alle bollen worden met de hand geplant. Om een grote diversiteit te waarborgen, ontwikkelde landschapsarchitect Niek Roozen in samenwerking met beplantingsdeskundige Jacqueline van der Kloet het masterplan bloembollen. Daarmee is Floriade Expo 2022 een visitekaartje voor de bloembollensector.

In het Ecodistrict aan de zuidkant van het Floriade-terrein, waar een van de ingangen van de Expo komt, worden 30.000 biologische tulpenbollen geplant. Deze bollen zijn afkomstig van Tulipsgreen, een biologische tulpenbollenteler uit de Noordoostpolder die zich hard maakt om alleen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen te werken. Aankomend voorjaar zullen de verschillende tulpensoorten het entreegebied feestelijk kleuren. Als je vanuit het westelijk entreegebied het park inloopt, kan je de alleezone niet missen. Deze zone wordt ingevuld met bloembollen in 18 verschillende kleurencombinaties, geïnspireerd op de kleuren van de regenboog. Deze bollen zijn afkomstig van bollentelers die aangesloten zijn bij KAVB-kring Flevoland.