Interessante weetjes over Bitcoin

Geschreven door Redactie

Lange tijd was het slechts een illusie, maar tegenwoordig kan het: een decentrale digitale valuta die steeds meer in het dagelijks leven gebruikt kan worden. 


Er zijn veel varianten van Bitcoin, ook wel cryptocurrencies genoemd, maar Bitcoin is nog steeds veruit de belangrijkste munt. Wil je meer weten? Lees dan verder!

Niemand weet wie de oprichter van Bitcoin is

Als je wilt weten wie Bitcoin heeft uitgevonden en dit internationale systeem heeft opgezet, kom je de naam Satoshi Nakamoto tegen. Zoals we allemaal weten, is hij de oprichter van Bitcoin, maar niemand weet wie hij is. Elke gebruiker van de valuta kent zijn echte naam, leeftijd en afkomst niet, wat voor veel gebruikers een groot mysterie is. Sommige mensen bestuderen en nemen aan dat de oprichter Amerikaans of zelfs Brits is. Zijn naam geeft aan dat hij uit Japan komt, maar aangezien er nooit Japanse karakters in zijn codering zijn gebruikt, lijkt dit niet het geval te zijn. Eén ding is zeker: de uitvinder van deze cryptocurrency bezit bijna 1 miljoen bitcoins en is daarmee miljardair met minimaal 4 miljard dollar.

De FBI hoort bij de rijkste Bitcoin bezitters

Cryptocurrency zoals Bitcoin zijn erg handig voor criminelen op internet. Dankzij deze nieuwe technologie kunnen ze anoniem geld overmaken, bijvoorbeeld voor hun drugstransacties. Deze transacties vinden voornamelijk plaats op het dark web, en het punt is dat niemand drugsdealers kan opsporen en tegenhouden. De organisatie heeft meerdere portefeuilles gekocht en bezit nu met een waarde van 30.000, 96.000 en zelfs 144.000 bitcoins. Dit maakt de FBI de op een na rijkste Bitcoin-houder ter wereld.

De eerste Bitcoin transactie in de “echte wereld” was goed voor twee pizza’s

Aangezien Bitcoin een online valuta is, spreekt het voor zich dat deze valuta voornamelijk op internet wordt gebruikt. Deze eerste echte transactie vergde echter enkele omwegen. In de begintijd van Bitcoin was de waarde van deze munt bijna niet zo hoog als nu, waardoor de ene gebruiker nog eens 10.000 bitcoins betaalde en een andere gebruiker deze munten gebruikte om twee grote munten te bestellen bij de Amerikaanse keten Pappa John's. . Tegenwoordig zijn 10.000 Bitcoins meer waard dan twee pizza's, want met de inflatie van Bitcoin zal deze gebruiker tot 40 miljoen dollar betalen voor zijn pizza.