Boek over het Bivak en de allereerste Almeerder: politieman Wim Leeman

Geschreven door Redactie

Vanaf vandaag staat het boek De Allereerste Almeerder, met het levensverhaal van Wim Leeman én de geschiedenis van het Bivak, op de website van Stadsarchief Almere. Het boek is geschreven door Jak Boumans in het kader van het Levensboek project van Humanitas.

In het kader van het project Levensboek van Humanitas schreef Jak Boumans een boek over Wim Leeman, de eerste politieman van Almere. In het boek beschrijft hij ook uitvoerig de geschiedenis van het Bivak, een groep van acht tijdelijke woningen in Almere Haven. Precies 46 jaar geleden, op 1 december 1975 kreeg Leeman de sleutel van Bivak 1.

In samenwerking met auteur Jak Boumans organiseerde Stadsarchief Almere de boekpresentatie van De Allereerste Almeerder waarin de 91-jarige Wim Leeman het boek kreeg aangeboden.

Klik door naar de pagina De Allereerste Almeerder: Wim Leeman. Daar vind je het boek, het downloadbare e-book, achtergrondinformatie en een video van de boekpresentatie. Dit is het eerste Levensboek van Humanitas waarvan een e-book is gemaakt.Onze Ambassadeurs