Mondkapjes is het nieuwe zwerfafval

Geschreven door Redactie

De mondkapjes zijn als een berg opgestapeld en vormen een toenemende bedreiging voor het milieu.

Een nieuwe studie in het tijdschrift Nature beweert dat tussen maart 2020 en oktober 2020 het aantal maskers dat in de natuur achterblijft exponentieel is toegenomen.

In een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature waarschuwden wetenschappers dat sinds de wereldwijde coronamaatregelen de verspilling van maskers die overal te zien zijn, aanzienlijk zal toenemen.

Tussen maart 2020 en oktober 2020 ontdekten de onderzoekers dat in de landen die ze onderzochten, het aantal maskers 84 keer toenam: België, Nederland, Spanje, Duitsland, Australië, Canada, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Zweden, Groot-Brittannië en Groot-Brittannië . Amerika.