Hoe leer je je kat kunstjes te doen?

Geschreven door Redactie

Katten kunnen net zoals elk ander dier getraind worden om kunstjes te doen.

Maar omdat ze zich vaak onafhankelijk gedragen, kan het iets lastiger zijn om ze iets te leren. Met veel geduld kan je het wel voor elkaar krijgen. Maar hoe krijg je dat nou voor elkaar?

Beloon ze. Geef ze altijd een traktatie als ze iets goeds hebben gedaan. Als je ze kunstjes wilt leren moet je ze belonen. Nadat je klaar bent met wat oefeningen bij je kat, geef ze een snoepje om ze te laten weten dat ze het goed hebben gedaan.

Houd regelmatig trainingssessies. Katten leren door veel herhaling, dus regelmatige trainingssessies zullen ze helpen een kunstje te leren. Herhaal kunstjes elke dag meerdere keren. Door trainingssessies kort te houden kun je ook de aandacht van je kat vasthouden zodat die zal willen blijven proberen. Als het te lang duurt verliest de kat snel interesse. Houdt het dus kort maar krachtig.

Leer hem één kunstje tegelijk. Beloningen tijdens het aanleren van een kunstje aan je kat, zal dat helpen het gedrag te beheersen. Als je je kat meer dan een kunstje tegelijk probeert aan te leren, kun je je kat in de war brengen, omdat hij of zij misschien niet begrijpt welk gedrag beloond wordt. Wacht tot je kat een kunstje beheerst, en leer dan een nieuw trucje.

Kunstjes zijn een goede manier om je kat de beweging te geven die hij nodig heeft. 20 tot 60 minuten activiteit per dag is aanbevolen. Zo blijft je kat dus ook gezond!


Onze Ambassadeurs