Help je viervoeter de winter door

Geschreven door Redactie
Help je viervoeter de winter door Foto gemaakt door: demi van stroe

Laat je hond bijvoorbeeld geen sneeuw eten!

Je hond heeft soms net een extra beetje hulp nodig om de winter door te komen. Zo kan het buiten voor jouw trouwe viervoeter ook koud zijn als het vriest. Toch zijn er wat tips om het voor je hond aangenamer te maken in de winter.

Ten eerste is het belangrijk om
je hond in beweging te laten blijven, zeker als ze in de sneeuw spelen en rollen. Bij extreme kou is het verstandig om de voetzolen in te smeren met vaseline of speciaal teer dat verkrijgbaar is b een dierenarts. Wonden kunnen dank zij de vaseline of teer dichten en dit verhardt de zooltjes. Ook kun je lang haar bij de poten knippen, om te voorkomen dat er ijspegels vormen b de voeten. Na het buitenspelen kun je je hond afdrogen en een lekker plekje verzorgen waar hij  weer kan opwarmen.

Laat je hond ook zeker geen sneeuw en pekel likken. Sneeuw kan darm en maagklachten veroorzaken en door pekel te eten kan je hond een zoutvergiftiging oplopen. Het is dus van belang je hond goed in de gaten te houden. En verder... Lekker met je hond buitenspelen, want frisse lucht is goed voor mens en dier!