Hoe vergroot je je concentratievermogen?

Geschreven door Redactie

Studeren neemt vaak veel inspanning en tijd met zich mee.

Maar hoe hard je ook studeert, als je niet je niet goed kan concentreren zal het resultaat tegenvallen. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige methodes om je concentratie snel en doeltreffend te verbeteren.

Toevoer van zuurstof. Bloed is de snelweg voor het transport van zuurstof door je lichaam. Maar bloed heeft de neiging om onder invloed van de zwaartekracht naar het onderste gedeelte van je lichaam te zakken, waardoor het brein minder zuurstof krijgt, wat juist weer nodig is voor een goed concentratie. Om het brein te voorzien van zuurstof is het belangrijk om het uur even wat te bewegen.

Leren. Doe je werk aan een bureau, niet in bed. Je maakt dit soort keuzes onbewust, wat inhoud dat je hersenen een slaap signaal afgeven als je in bed ligt en probeert te werken of studeren. Dit is contraproductief omdat je eigenlijk van jezelf vraagt om twee dingen tegelijkertijd te doen, namelijk slapen en werken. 

Plannen. Zorg dat je altijd een plan maakt voor wat je gaat doen. Als je bezig gaat met een project zonder plan, dan gaat het al snel niet meer lukken. Zonder een gesteld doel verspil je gemakkelijk je tijd. Je zult merken dat je afgeleid wordt door allerhande gedachten die zich aan je opdringen, in plaats van dat je al je aandacht besteedt aan die ene belangrijke taak.


Onze Ambassadeurs