Wat je moet weten van de Kiwi

Geschreven door Redactie

De kiwi is niet groot maar zit bomvol goede voedingsstoffen. Zo zit er een heel hoog gehalte aan vitamine C in, vitamine K, vitamine E, foliumzuur en kalium. Bovendien een hoop antioxidanten én ook nog eens heel veel vezels. De kleine zwarte zaadjes van de kiwi kun je eten. Maar wist je dat je ook de schil kunt eten?

Onder de schil zitten zelfs de meeste vitamines. Een kiwi bevat meer vitamine C (1 kiwi = 166% van de dagelijkse behoefte) dan veel andere fruitsoorten. Ter vergelijking; 1 kiwi staat gelijk aan 6 sinaasappels. Het is ook een goede kaliumbron. Kiwi's bevatten ook nog eens het cholesterolverlagende pectinestofje. Ze dragen bij aan een verhoogde weerstand.  En last but not least, ze zijn ook nog eens erg lekker! Allemaal goede redenen om lekker aan de kiwi's te gaan. Geschild, ongeschild, door je yoghurt, door je smoothie of, jawel, je salade.