Meteoren kijken op 30 juni

Geschreven door Redactie

Kijk op 30 juni naar de sterren om getuige te zijn van een van de meest opwindende bezienswaardigheden van de nachtelijke hemel.

Op meteoren nacht, richten mensen hun ogen naar de hemel in de hoop de gloed van een vallende ster te zien.

Dagelijks komen miljoenen meteoren de atmosfeer van de aarde binnen. Wanneer ruimtepuin, zoals stukjes steen, de atmosfeer van de aarde binnendringen, zorgt de wrijving ervoor dat de omringende lucht gloeiend heet wordt. Deze "vallende ster" die door de lucht schiet, omringd door vlammende hete lucht, is een meteoor.

Het is een uitstekende tijd om een meteoor-observatiefeestje te plannen. Of we nu een paar verdwaalde vallende sterren vangen of getuige zijn van een hele meteorenregen, deze dag vraagt om een avond met vrienden en familie onder de sterren. Identificeer de sterrenbeelden terwijl je wacht om een of twee wensen te doen. Klinkt ook als een romantische avond.

We nemen meteoren gewoonlijk 's nachts waar, en ze zijn zichtbaar wanneer ze zich 34 tot 70 mijl boven de aarde bevinden. Wanneer ze binnen 31-51 mijl van de aarde komen, vallen ze vaak uit elkaar. Hun gloeitijd is meestal ongeveer een seconde.

Verzamel een paar vrienden, dekens, en zoek een plek ver van de stadslichten op een wolkeloze nacht. Spot jij vallende meteoren? Tag ons in je bericht of verhaal!

Onze Ambassadeurs