Manieren om Online Learning Day te vieren

Geschreven door Redactie

Steeds meer Nederlanders volgen een online cursus en mede dankzij het STAP- budget van de overheid wordt het voor meer mensen toegankelijk een cursus te volgen om hun kennis uit te breiden.

Om Online Learning Day te vieren hebben we hier een aantal dingen op een rij gezet om deze dag te vieren. 

Online

Met de hashtag #OnlineLeariningDay kan jij aan de wereld zien wat jij allemaal hebt bereikt door het volgen van een online cursus. Vertel wat je successen zijn door het behalen van een online cursus en vertel waarom het zo waardevol is dat er ook online manieren zijn om toch te leren en het voor veel mensen een laagdrempelige keuze is om te leren.

Start met een Online Cursus

Er zijn veel scholen en universiteiten zoals Harvard en Stanford maar ook bedrijven die richting zijn op online cursussen zoals Coursera die (gratis) cursussen hebben om het mogelijk voor iedereen te maken om bijscholing te krijgen en meer kennis te krijgen. Veel van deze cursussen bevatten ook een certificaat om te laten zien wat je allemaal hebt geleerd en is ook handig voor een eventuele baan. 

Reflecteer om je behaalde successen

Wat zijn je behaalde successen? Welke kennissen heb je opgedaan? Wat zijn doelen die je nog meer wilt bereiken? Hoe kan ik het best een online cursus volgen? En op welke manier slaag ik voor mijn doelen? Het is juist heel belangrijk om zulke dingen je zelf aftevragen en wat je nog meer wilt bereiken.