Barefootwandelen in Oostvaardersplassen Almere

Geschreven door Redactie

Vroeger liepen de mensen meer, bewerkten het land en sliepen zelfs buiten, wat betekende dat ze veel meer contact met de grond hadden.

Experts moedigen daarom aan om elke dag ongeveer dertig minuten op het gras, de aarde of het zand te staan. Op blote voeten lopen in de natuur brengt je in contact met de aarde. Hierdoor worden de elektronen van de aarde in je lichaam overgebracht, wat therapeutische effecten meebrengt. Deze omvatten verminderde ontsteking, stress, pijn en verbeterde stemming en slaap.

Op blote voeten lopen leidt tot meer bewustzijn en verbinding met verschillende terreinen, landschappen en dieren. Het is bewezen dat frisse lucht een positieve invloed heeft op onze slaapkwaliteit en lichaamsbeweging in het algemeen helpt ons ook om een betere nachtrust te krijgen. Op blote voeten wandelen in de natuur combineert deze dingen, waardoor je de meeste kans hebt op een goede nachtrust. Er zijn veel onderzoeken geweest naar de medische voordelen van blootsvoets lopen. Deze omvatten het helpen versterken van het immuunsysteem, het reguleren van hoge of onregelmatige hartslagen, het helpen bij het functioneren van het zenuwstelsel en het verlagen van de viscositeit van het bloed. Op blote voeten lopen is ook een geweldige manier om Mindfulness te oefenen, omdat de nieuwe sensaties die je constant door je voeten ervaart, je helpen om in het huidige moment te blijven en je bewust te zijn van de aarde onder je. Het is aangetoond dat het doen van een nieuwe activiteit het geluk vergroot. De voordelen van uit je comfortzone stappen zijn goed voor meer zelfvertrouwen, meer creatief denken en je persoonlijke groei.

Wandel ontspannend mee in de vroege ochtend met Bare-foot-wandelaar Evert Aldewereld en zie hoe de natuur ontwaakt. Zachtjes loop je met elkaar door het gras en hoor je hoe de vogels in de bomen aan het fluiten zijn. Tijdens de wandeling legt Evert uit hoe je met de juiste houding ontspannen loopt en doe je aandachtsoefeningen om je focus te versterken. Na een uur Barefoot-wandelen zit je lekkerder in je vel en zit je vol met ener- gie. De wandeling vindt plaats op zondag 26 februari 2023 om 09:00 tot 10:15 uur. Deelname kost 7,50 euro per persoon, inclusief een verse warme muntthee. Je kunt je inschrijven via: www.aldefit.nl.

Onze Ambassadeurs