Inloopavond over sport & bewegen in het Cascadepark

Geschreven door Redactie

Het Cascadepark in Almere Poort wordt veel gebruikt om in te sporten/bewegen. Zowel in groepen als individueel. Buiten de playground om zijn daarvoor in het park nog geen specifieke voorzieningen. De gemeente wil het sporten en bewegen in het Cascadepark graag nog meer stimuleren en faciliteren. Om te achterhalen waar behoefte aan is hebben we in 2017 een avond gehouden met (potentiële) gebruikers van het park. Na die avond zijn plannen hiervoor bedacht. Dit heeft helaas wat langer geduurd dan dat wij gehoopt hadden. Maar nu ligt het plan klaar. Graag bespreken we dat  tijdens een inloopavond op maandag 10 september.

Wanneer: maandag 10 september

Tijd: 19.00-21.00

Waar: in het Cascadepark, bij het Klokhuis

Aanmelden: via rkoreman@almere.nl

De plannen in het kort

In het plan zijn bijna 1,5 kilometer aan nieuwe half verharde paden opgenomen. Deze zorgen voor meer diverse wandel- en hardlooproutes door het park. Daarnaast maken ze ook de voorzieningen in het park, zoals het natuurlijk spelen, beter bereikbaar.

Het plan voorziet daarnaast ook in een powerhill en een powerwall. Deze worden gesitueerd rond het Klokhuis. Een powerhill is een kunstmatige heuvel van enkele meters hoog met hellingbanen en verschillende soorten trappen waarop allerlei oefeningen plaats kunnen vinden. De powerhill wordt afgewerkt met kunstgras en beplanting. De powerwall voorziet in een andere manier van het beoefenen van balsporten, maar heeft ook haken om fitnessbanden en touwen aan te bevestigen.

Het laatste onderdeel van het plan is het vlak maken van een deel van het gras in het Cascadepark. Dit maakt bewegen en sporten op het gras veel aangenamer, maar is ook uitermate geschikt als picknicklocatie.

Foto: Ons Cascadepark

Onze Ambassadeurs