Flevoziekenhuis breidt uit voor patiënten Lelystad

Geschreven door Redactie

Het Flevoziekenhuis in Almere opent overdag en 's avonds extra poliklinische spreekuren om patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen goed op te kunnen vangen. Dat meldt het ziekenhuis woensdag in een persbericht.

Aanleiding voor de maatregel is onder meer de sluiting van de afdeling verloskunde en de patiëntenstop in het ziekenhuis in Lelystad. Het Flevoziekenhuis merkt dat er een toename is van patiënten, onder meer op de afdeling Gynaecologie/Verloskunde. Daarom zijn bijvoorbeeld op deze afdeling de poliklinische spreekuren met twee uur per dag verlengd. De eerste patiënten uit Lelystad en omstreken zijn de afgelopen weken al bevallen in Almere.

“Voor alle patiënten uit Flevoland die met het Flevoziekenhuis contact zoeken, proberen wij een oplossing te vinden. Waar dat noodzakelijk is, breiden wij ons zorgaanbod uit", laat Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur, weten.

Over de afdeling spoedeisende hulp (SEH), die in Lelystad sinds deze week 's nachts is gesloten, schrijft het Flevoziekenhuis: "De SEH is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend en vangt in overleg met omliggende ziekenhuizen in de regio patiënten op die spoedeisende hulp nodig hebben. Waar nodig wordt extra personeel ingezet."

Het Flevoziekenhuis heeft voor patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen een speciaal telefoonnummer geopend: 036-868 9704.