Almere Slaapstad 2019

Geschreven door Redactie

Korte nachten, lange dagen, gapen, snoozen, blauw licht, espresso’tje knallen, nog één aflevering dan – nog eentje. 

We nemen slaap minder dan goed voor ons is, en dat is zonde. Want slapen draagt bij aan een goede gezondheid. Aan onze productiviteit, onze vitaliteit en ons levensgenot. En, indirect, dus ook aan onze economie. We durven dus met een gerust hart te stellen dat slapend rijk worden helemaal zo’n gekke uitspraak niet is: een gezonde, uitgeslapen stad is immers een productieve stad.

In Japan hebben ze het allemaal wel in het snotje. Daar hebben ze bijvoorbeeld heuse slaapcafés waar je na een ochtend hard werken even kunt bijtanken. Men knapt een uiltje en kan er weer fris en fruitig tegenaan de rest van de dag. Ze mediteren, pakken rust, genieten van ingeplande stilte en schatten hun nachtrust op waarde. Wij kunnen daar best een voorbeeld aan nemen, met ons geren en gevlieg. En daarom leek het ons goed om rondom World Sleep Day op 15 maart een fysieke plek in de stad te creëren om te leren over slapen.

Kom events bezoeken, lezingen bijwonen, slaapfeestjes rocken en kom kussengevechten winnen. Kom tot rust op een meditatie-avond, vergaap je aan een expositie, of kom gewoon lekker een tukkie doen.

Van 10 januari tot 17 maart ben je welkom. Open woensdag tot zondag 11.00 tot 16.00.