Koks Flevoziekenhuis winnen Gouden Dessertlepel

Geschreven door Redactie

De koks van het Flevoziekenhuis hebben bij Het Beste Menu van de Zorg de Gouden Dessertlepel gewonnen voor het beste toetje. Ze winnen daarmee 1000 euro.


De koks van het Almeerse ziekenhuis maakten appelbietjestaart met sinaasappelvenkelroom. De jury roemde de koks voor de smaakvolle combinatie van zoet en hartig. Rivas Zorggroep uit Gorinchem won de maaltijd-wedstrijd en kreeg 5000 euro. 'Het Beste Menu van de Zorg' is op touw gezet door Distrivers, een bedrijf dat maaltijden voor de zorg op de markt brengt.


Tijdens de finale hadden de koks twee uur de tijd om een compleet menu klaar te maken. Wat er op het menu stond mochten de deelnemers zelf bepalen. Voorwaarden waren dat het menu binnen het budget van vier euro moest blijven en dat tien mensen er van moesten eten.


Woonzorg Flevoland deed ook mee aan de finale, maar viel niet in de prijzen.