Zorgen om huurders van Diamondiaal

Geschreven door Jeromy Jansen

Het college van burgemeester en wethouders van Almere maakt zich zorgen om de huurders van Stichting Diamondiaal in Oosterwold. Het gaat voornamelijk om statushouders, vluchtelingen die in Nederland mogen blijven.

Na een gewonnen rechtszaak gaat eigenaar MeerWonen de appartementen zelf verhuren. Eerder werden de woningen van Stichting Diamondiaal verhuurd door Inspiratie-Inc. Het college van burgemeester en wethouders hoopt dat door verhuurderswissel geen bewoners op straat komen te staan.

Volgens investeerder Stefan van Uffelen van MeerWonen wordt geïnventariseerd om hoeveel huurders het gaat en welke huurcontracten zij hebben. Het college beraadt zich op nadere stappen en gaat er vanuit dat beide partijen zich maximaal inzetten om de huurders niet de dupe te laten worden van een zakelijk conflict.

Onze krant nog niet ontvangen?