'Metershoog standbeeld Michael Jackson moet naar Almere'

Geschreven door Redactie

Het tien meter hoge standbeeld van Michael Jackson langs de A2 bij het Brabantse Best moet naar Almere. Dat vindt Mark Wittenberg, de voorzitter van de Michael Jackson fanclub. Twintig jaar lang heeft het beeld trots langs de snelweg gestaan, maar dinsdag werd het metershoge standbeeld van Michael Jackson van zijn plek gehaald.

De fastfoodketen die eigenaar van het standbeeld is, wil het beeld aan de fans van Jackson schenken. Als het aan Wittenberg ligt, is het Michael Jacksonplein in de Almeerse Muziekwijk de ideale plek om het standbeeld te plaatsen. "Een aantal jaar geleden zijn we met de fanclub in de weer geweest om daar een klein monument te plaatsen. Ik ga zeker proberen om in plaats daarvan het standbeeld naar Almere te krijgen", laat voorzitter Wittenberg weten.

Wittenberg ziet kansen om het standbeeld naar Almere te krijgen. "In 2008 hebben de 50e verjaardag van Jackson uitbundig in de binnenstad gevierd. De contacten met de gemeente zijn nog altijd goed". Toch zal het overleg met de gemeente tijd vergen. Er moet natuurlijk gepolst worden of de gemeente het standbeeld überhaupt wil en er moet er gekeken worden naar het onderhoud en beveiliging van het standbeeld.

Ophef

De fastfoodketen waar het standbeeld twintig jaar heeft gestaan heeft het laten weghalen vanwege de ophef die is ontstaan door de documentaire 'Leaving Neverland'. Daarin vertellen twee Amerikaanse mannen dat ze als kind door Michael Jackson zijn misbruikt. Het restaurant vindt het belangrijk dat alle gasten zich prettig voelen bij een bezoek.

Standbeeld verdwenen

Toch is het weghalen van het standbeeld gehuld in mysterie. Want ondanks dat het fastfoodrestaurant heeft aangegeven het beeld aan de fans te schenken, heeft de eigenaar nog niks aan Wittenberg laten weten. "Ik heb ook geen idee waar het beeld is. Er gaan geruchten dat het in een loods van het restaurant ligt, anderen beweren weer dat hij bij een fan in de achtertuin staat. Dat laatste geval lijkt me onwaarschijnlijk, omdat het tien meter hoge beeld nogal opvalt", grapt hij.

Onze Ambassadeurs