Werving deelnemers 'Citizen Science Project Almere meet Water' van start gegaan

Geschreven door Redactie

Almere gaat samen met haar inwoners via het project Almere meet water onder­zoek doen naar het water in de stad. Wat zijn de beste locaties om te zwemmen, te varen, vissen, van de natuur te genieten of lekker in het gras langs het water te liggen?

Waar blijft water op straat staan na een he­vige regenbui? Hoe is het gesteld met de water­kwaliteit? Komt er blauwalg voor? Wat zijn de mooiste plekjes op en aan het water en waar is ruimte voor verbe­tering? 

Inwoners worden wateronderzoekers

Almere meet water is een ‘citizen science’ (ook wel burgerwetenschap) -pro­ject. Dat houdt in dat inwoners meehelpen om informatie over water te verzamelen aan de hand van experimenten en waarnemingen. Zij kunnen meedoen aan een of meer van de drie onderzoeken: Almere meet waterkwaliteit, Almere meet waterbeleving en Almere meet water op straat. Meedoen is gratis en aanmelden kan via www.almeremeetwater.nl. Via almeremeetwater.nl worden ook de onderzoeksresultaten van de deelnemers ingezameld. Wetenschappers, maar ook de gemeente en het waterschap kunnen deze gegevens gebruiken. Om meer te leren over het water in de stad bijvoorbeeld en bij het beheer en onderhoud van het stedelijke water.


Startbijeenkomst 

De werving van deelnemers is gestart. Op 3 mei om 19.00 uur is er een startbijeenkomst bij de Reigers Inn, Weerwaterplein 3, 1324 EE Almere Stad. Onderzoekers van Deltares en Wageningen Universiteit en waterspecialisten van de gemeente en het waterschap vertellen daar over de projecten en beantwoorden vragen. Almere meet water is een project uit het Waterplan Almere. Het is een samenwerkingsproject tussen de inwoners van Almere, Gemeente Almere, Waterschap Zuiderzeeland, kunstenaar Pavèl van Houten, kennisinstituten Deltares en Wageningen Environmental Research (WEnR), Stad & Natuur Almere en de Waterburgemeester Almere.

Onze Ambassadeurs