"Woongenot aangetast door opsplitsen kavel Poort"

Geschreven door Redactie

Een rechter gaat binnenkort naar Almere Poort om te beoordelen in hoeverre twee nieuwe woningen het woongenot van buren aantasten. De woningen zijn nog in aanbouw, maar ze zijn al wel bijna klaar.

Een stel stapte naar de rechter, omdat zij boos zijn over de opsplitsing van de kavel naast hun woning. Door de opsplitsing kunnen er op deze kavel aan de Zeussingel twee huizen worden gebouwd in plaats van één.

Volgens het stel is dit in strijd met de regels. Er zou in de wijk aaneengesloten moeten worden gebouwd. Zij willen dat de bouwers eerst met een goed onderbouwd plan moeten komen. Tot die tijd zou de bouw moeten worden stilgelegd.

De rechter vond dat een te ingrijpend verzoek. Ze wil eerst met eigen ogen zien waar het precies om draait en pas daarna uitspraak doen in de zaak.