YouTube stopt met tv-functie voor internetbrowsers

Geschreven door Redactie

“Binnenkort” stopt YouTube met zijn tv-versie voor internetbrowsers, blijkt uit een aankondiging op de betreffende pagina van de YouTube-versie. De functie kan voor browsers gebruikt worden om zonder de YouTube-app op een smart-tv of soortgelijk apparaat naar video’s te kijken. 

In 2010 bracht YouTube deze functie uit, oorspronkelijk als een afspeelfunctie waarbij de gebruiker zelf niet door video’s hoeft te navigeren. Veel smart-tv’s kunnen tegenwoordig van een YouTube-app voorzien worden om video’s af te kunnen spelen.

De melding dat de functie binnenkort zal verdwijnen krijgen gebruikers via een browser wanneer zij de tv-pagina op YouTube bezoeken. Wel hebben zij nog steeds toegang tot de reguliere YouTube pagina, maar YouTube zegt dat een ondersteund apparaat, zoals een smart-tv of settopbox, nodig is om toegang te krijgen tot een voor tv’s geoptimaliseerd ontwerp van het platform.

Wanneer YouTube de tv-functie voor internetbrowsers ontoegankelijk maakt is nog onduidelijk.