Almere City FC scoort niet op Valentijnsdag

Geschreven door Redactie

Lijstaanvoerder SC Cambuur heeft de opmars van Almere City FC in de Keuken Kampioen Divisie tijdelijk een halt toegeroepen.

Na de overwinningen op Telstar en FC Dordrecht blijken de Friezen nipt te sterk (0-1), al weert de ploeg van trainer Ole Tobiasen zich kranig.

Op Valentijnsdag weten de Almeerders echter niet te scoren. ,,We mogen trots zijn, maar staan wel met lege handen”, aldus de oefenmeester. 

In de laatste acht wedstrijden verloor Almere City FC alleen van De Graafschap en dus betreedt de ploeg van Tobiasen met het nodige zelfvertrouwen het veld. Toch is het de koploper van de Eerste Divisie die vanaf de aftrap het initiatief naar zich toetrekt. Dat resulteert in eerste instantie vooral in schoten van afstand, maar na twintig minuten krijgen de gasten dé kans op de openingstreffer zo in de schoot geworpen. Een pass van goalie Joshua Smits mislukt, waardoor de bal in de voeten van Jarchinio Antonia valt. De aanvaller lijkt hier echter zelf van te schrikken en schuift de bal naast het lege doel. 

Luttele minuten later mikt Giovanni Korte na een afgeslagen hoekschop de bal ook net langs de verkeerde (of vanuit Almeers standpunt goede) kant van de paal. ,,Het leek alsof we zenuwachtig aan de wedstrijd begonnen en we waren te onrustig op de momenten dat we de bal hadden”, constateert ook Tobiasen. 

Het eerste echte wapenfeit van de Flevolanders valt na 38 minuten te noteren, wanneer Nick Venema met een subtiel passje Faris Hammouti de bal toespeelt. De harde inzet van de rechtsback wordt door David Sambissa met een krachtige sliding uit de doelmond gegleden. Met een vrije trap van Nick Venema en gevaarlijke corner laten de Flevolanders in de slotfase van de eerste helft wel meer de tanden zien. 

Waar Cambuur in de beginfase van de wedstrijd domineert, is het City dat na rust feller van zich afbijt. Desondanks komen de Friezen na een klein uur op voorsprong. Uit een voorzet van Antonia schiet Korte de bal langs de kansloze Smits. City geeft het na de openingstreffer echter niet op en ondanks dat het spel niet altijd even gestroomlijnd is ontstaan er wel kansen. Zo maakt Anass Ahannach na 71 minuten bijna een wereldgoal, door de bal met zijn hak op doel te werken. Doelman Sonny Stevens weet de inzet echter te pareren. 

Met de achterstand op het scorebord besluit Tobiasen in de laatste tien minuten Ruud Boymans nog als extra spits binnen de lijnen te brengen. Voor de 30-jarige spits betekent dat zijn thuisdebuut in het Yanmar Stadion en alleen al daarmee krijgt hij de handen van het publiek op elkaar. Het mag helaas niet baten, hoewel City nog wel driemaal heel gevaarlijk is. Eerst haalt Stevens een vrije trap van Youri Loen uit de bovenhoek van de goal, waarna even later een inzet van Thomas Verheydt maar net voorlangs gaat en Boymans een kopbal over de lat ziet verdwijnen. 

Kortom, City moet even een pas op de plaats maken, maar volgende week wacht alweer een fraai affiche. Dan reizen de Almeerders af naar Brabant voor het treffen met NAC Breda. Tickets voor dat duel bestel je hier.

Foto’s: Ron Baltus, www.sportshots.pro