'Compensatie voor windpark Pampus als molens eerder moeten wijken'

Geschreven door Redactie

De investeerders in het nieuwe windpark in Almere Pampus krijgen compensatie van de gemeente als er molens moeten wijken voor woningbouw. Dat zegt John van Diepen van energieco√∂peratie Almeerse Wind. 

Samen met energiebedrijf Vattenfall bouwt Almeerse Wind tien nieuwe windturbines die vanaf volgend jaar zomer zo'n 30.000 huishoudens van stroom moeten gaan voorzien. De regeringsfracties van CDA en D66 willen het stadsdeel zo snel mogelijk vol laten bouwen met 25.000 woningen om de woningnood tegen te gaan. 

"We houden maximaal rekening met woningbouw", legt Van Diepen uit. "We hebben afgesproken dat we een minimale draaitijd van vijftien jaar hebben. Mochten de prioriteiten in de komende jaren veranderen bijvoorbeeld doordat woningbouw sneller gaat, dan krijgen we daar compensatie voor." 

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.