Gesjoemel Keolis aan de orde in Provinciale Staten

Geschreven door Redactie

De Flevolandse VVD-gedeputeerde Jan de Reus kan woensdag tijdens de vergadering van Provinciale Staten de nodige vragen verwachten over de aanbesteding van het openbaar vervoer. Vervoerder Keolis heeft volgens Follow the Money gesjoemeld bij de aanbesteding door geheime afspraken te maken met Chinese busfabrikanten.

CDA-Statenlid Hennie Bogaards wil vooral weten wat het voor het openbaar vervoer in de provincie betekent als de beschuldigingen kloppen. Als de rechter de aanbesteding nietig verklaart, kan dat grote gevolgen hebben. De busreiziger mag daar niet de dupe van worden, zegt ze.

Bogaards schrok toen ze het artikel las. "Mijn eerste gedachte was 'Dit kan toch niet waar zijn'. Maar dan lijkt het toch zo te zijn en dan schrik je heel erg. Bij de aanbesteding moet je een eerlijk proces volgen en moet alles correct zijn verlopen." Ze vindt dat geheime afspraken met Chinese busfabrikanten lijken op fraude. Ook noemt ze het 'niet OK' dat het Nederlandse busbedrijf VDL de order voor de bouw van de bussen is misgelopen.

Het CDA zal gedeputeerde De Reus vragen hoe hij op de hoogte is gebracht, en wil ook weten op welke termijn er meer duidelijkheid gaat komen. "Het is niet niks wat er is gebeurd", zegt Bogaards.

Onze Ambassadeurs