Laatste winkels verlaten Almeerse Food Passage

Geschreven door Redactie

De laatste winkels die nu nog in de Food Passage in Almere zitten zullen deze locatie de komende weken gaan verlaten. Supermarkt Deen doet dat op 24 juli a.s. Het is alweer de derde supermarkt die het op die plek, nabij de Schippergarage, niet heeft gered, na Aldi en Budget Food. Viswinkel Koning is de laatste winkel die er nog zit. De meeste ruimte voor kleine winkels werd de afgelopen vijf jaar helemaal nooit verhuurd. De ruimte is ondergronds en dus niet populair, aldus verhuurder Unibail Rodamco.

Intussen gaat het verhaal, dat er op de verlaten plek een speciale Floriade parkeergarage komt, maar daarvoor zou dan wel eerst het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd. Volgens Unibail Rodamco is dat een broodje-aapverhaal.