Statenlid toch naar provinciehuis na gesprek met griffie

Geschreven door Redactie

Statenlid Cornelis van den Berg gaat toch meedoen aan de vergaderingen van Provinciale Staten. Hij wilde niet naar het provinciehuis komen zolang het niet duidelijk was welke maatregelen er waren genomen om het gebouw coronaproof te maken.

Inmiddels is daarover contact geweest tussen hem en de griffie. 

Van den Berg had een brief geschreven aan de Staten, waarin hij meldde dat hij het provinciehuis zou mijden zolang niet duidelijk was welke coronamaatregelen daar genomen zijn. "Ik ben niet bang, maar ik ben wel voorzichtig. Ik volg de adviezen van de overheid: ik ben 75 en val dus binnen een risicogroep. Daarom zit ik in een sociaal isolement en neem ik geen risico", vertelde Van den Berg eerder. 

De provincie laat weten dat het provinciehuis volgens de eisen van het RIVM is ingericht. "We hebben looproutes, plekken om handen te desinfecteren en alles is zo ingericht dat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden", vertelt een woordvoerder. Volgens de provincie is de ventilatie helemaal op orde. 

Had Van den Berg na het gesprek met de griffie nog steeds niet naar het provinciehuis willen komen, dan had hij niet mee kunnen doen aan de vergaderingen. De digitale vergaderingen zijn gestopt en er wordt nu weer 'normaal' vergaderd. "Het is wettelijk gezien niet mogelijk om te combineren in manier van vergaderen. Dus het is óf fysiek, óf digitaal. Maar niet een combinatie van beide", aldus de griffie.

Onze krant nog niet ontvangen?