Instagram licht op met kerstlampjes voor stervende Damien

Geschreven door Redactie

Via de hashtag #kerstlampjesaanvoordeem plaatsen veel Instagrammers foto's waarop kerstverlichting te zien is. De brandende lampjes zijn bedoeld voor de stervende Damien uit Almere. De 39-jarige Damien is gek op kerst, maar hij gaat de kerstdagen van 2020 helaas niet meer halen.

Damien heeft kanker. Het gaat om een kwaadaardige kiemceltumor. Hij is na een jaar van chemokuren sinds juli uitbehandeld. De Almeerder is begonnen met een euthanasie-traject, omdat hij er lichamelijk klaar mee is.

Zijn man Rik is de actie op Instagram gestart. Hij kwam op het idee toen de buurman van het stel kerstverlichting aan zijn balkon hing, speciaal voor Damien. "Wat een mooi gebaar van licht, in deze donkere dagen", zegt Rik. Inmiddels heeft de gemeente Almere de twee bomen voor het huis van Damien en Rik ook versierd met lampjes.

Rik roept iedereen op om ook kerstverlichting op te hangen en om daar dan een foto van te plaatsen op Instagram en Twitter, voorzien van de hashtag #kerstlampjesaanvoordeem. "Met z’n allen zorgen voor een overvloed aan lichtjes." Hij vertelt dat Damien geregeld op zijn Instagram en Twitter kijkt om te zien of er nieuwe foto's zijn bijgekomen. Al bijna 150 mensen hebben inmiddels gehoor aan de oproep gegeven.

"Voor mij gaat binnenkort het moment van een afscheid komen en dat valt me zwaar. Ik ga proberen troost te zoeken in het feit dat de meeste pijn en nodeloos lijden hem bespaard blijven. Dat is Deem z'n wens en daar sta ik helemaal achter", schrijft Rik op Instagram.

Onze Ambassadeurs