Provincie pakt toegenomen eenzaamheid aan

Geschreven door Redactie

De provincie Flevoland wil twee ton uittrekken om de toegenomen eenzaamheid onder ouderen en jongeren te bestrijden.

Gedeputeerde Jop Fackeldey vindt dat nodig nadat uit landelijk onderzoek is gebleken dat door het coronavirus de eenzaamheid onder senioren met 22 procent is gestegen, en onder jeugd met bijna 50 procent.


De cijfers vragen volgens Fackeldey om extra inspanningen. Maar de eenzaamheid kan niet op de klassieke manier worden aangepakt, omdat die veelal draait om onderlinge ontmoetingen. Door de coronamaatregelen zijn die ontmoetingen lastig te organiseren. Daarom wil de provincie andere manieren zoeken om eenzaamheid te bestrijden. Waaraan precies gedacht wordt is nog niet bekend. 


De provincie gaat samenwerken met Flevolandse gemeenten en met het Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling, die zich ook al met de problematiek bezighouden. Provinciale Staten moeten in november beslissen of ze met het plan instemmen.