Jumbo supermarkten delen kerststerren uit aan ziekenhuispersoneel

Geschreven door Redactie

Drie Almeerse filialen van de supermarktketen Jumbo hebben kerststerren uitgedeeld aan zorgpersoneel. Ook een filiaal in Huizen deed mee aan de actie. De 320 rode en witte planten werden woensdagochtend bij het Flevoziekenhuis afgeleverd. 


"Voor ons in de supermarkt is het topdrukte door de maatregelen van het kabinet én de feestdagen, maar dit is zeker niet anders voor het zorgpersoneel in het ziekenhuis", vertelt Wouter van Polen, filiaalmanager van de Jumbo in Almere Haven. 


De supermarkten wilden de zorgmedewerkers een hart onder de riem steken met de planten. "Daarmee hopen wij de feestdagen voor hun wat leuker te maken en dat zij ondanks alles van deze tijd kunnen genieten", aldus Van Polen. 


Ook Tuincentrum Almeerplant heeft tijdens deze nieuwe lockdown planten gedoneerd aan het ziekenhuis. 


Tijdens de coronacrisis zijn er in Flevoland meerdere acties met planten geweest om zorgpersoneel te steunen. Flevolandse telers deelden bijvoorbeeld tijdens de eerste golf tulpen uit die ze door de crisis niet konden exporteren. De Rotary Club Almere Weerwater deelde toen ook bossen tulpen uit aan onder meer het personeel van het Leger des Heils, Woonzorgeenheden en Zorggroep Almere. In april brachten politie, brandweer en handhaving een lawaai-serenade aan het personeel van het Flevoziekenhuis, waarbij ook duizend rozen uitgedeeld werden. Onze Ambassadeurs