Almere City wil tweede plaats grijpen tegen MVV

Geschreven door Redactie

Almere City FC gaat vrijdagavond in Maastricht voor de vierde zege op rij onder de nieuwe trainer Jeroen Rijsdijk. De Almeerders nemen het vanaf 18.45 op tegen MVV, dat momenteel veertiende staat op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Bij winst zijn de Almeerders minimaal twee dagen de nummer twee van de ranglijst, de plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op rechtstreekse promotie naar de eredivisie.

Trainer Rijsdijk kan tegen MVV nog altijd geen beroep doen op aanvoerder Ryan Koolwijk en Thibaut Lesquoy, die nog ziek thuis zitten. Ook Bram van Vlerken ontbreekt. Hij liep tijdens de training van woensdag een enkelblessure op. Xian Emmers en Daniel Breedijk, die vorige week tegen FC Den Bosch nog vanwege blessures ontbraken, zijn wel weer van de partij.

Almere City FC wist tijdens competitiewedstrijden nog nooit te winnen van MVV. Wel was de ploeg één keer met 1-3 te sterk tijdens de eerste ronde van de play-offs in het seizoen 2017-2018. Damon Mirani tekende destijds met een hattrick voor alle Almeerse treffers.

De club heeft deze week de op 30 juni aflopende contracten van vijf spelers formeel opgezegd. Betaald Voetbal Organisatie’s (BVO’s) moeten verplicht uiterlijk op 1 april bekendmaken met wie ze zeker willen doorgaan en met wie niet. In eerste instantie is dit een administratieve maatregel, omdat anders de contracten automatisch worden verlengd.




Onze Ambassadeurs