Almere City FC won nog nooit bij Jong Ajax

Geschreven door Redactie

De Keuken Kampioen Divisie is aangekomen bij speelronde nummer tien. Almere City FC speelt een uitwedstrijd op Sportpark De Toekomst in Amsterdam, waar het Jong Ajax treft: altijd lastig.

Want in de dertien wedstrijden die City in de clubhistorie speelde tegen de hoofdstedelingen werd slechts één gewonnen. In maart 2016 werd het in het Yanmar Stadion 2-1 dankzij goals van Ricardo Kip en Pelle van Amersfoort. 


Thuiswedstrijden doen dan nog terugdenken aan die goede dag, uitwedstrijden tegen de oudste jeugd van Ajax roepen minder fijne herinneringen op. Vooral de laatste twee edities liepen om uiteenlopende redenen uit op een kater. 


In het seizoen 2018/19 speelde Almere City FC op de laatste speeldag in Amsterdam tegen Jong Ajax. Het periodekampioenschap in de vierde periode was een week eerder veiliggesteld, maar toch was er nog wat te winnen. 

De seizoenstart van beide teams biedt hoop. Jong Ajax, dat de afgelopen jaren steevast weerstand kon bieden aan de top van de Eerste Divisie, staat na een kleine inhaalslag nu slechts achtste. Almere City FC daarentegen is nog ongeslagen, heeft al veel topploegen weten te verslaan en aast op promotie naar de Eredivisie. 


De omstandigheden lijken dus perfect voor de eerste Almeerse overwinning in Amsterdam. Deze wedstrijd is weer live te volgen via EasyFM op de radio en op televisie via Fox Sports. 

Onze Ambassadeurs